Dvig dojk s hkratnim povečanjem z vsadki (augmentacijska mastopeksija)

1Kaj je augmentacijska mastopeksija?
Augmentacijska mastopeksija (dvig s hkratnim povečanjem dojk) združuje dva od najučinkovitejših posegov na dojkah, ki jih nudimo ženskam: dvig dojk in hkratno vstavitev prsnih vsadkov!

Z dvigom prsi dosežemo pokončnejšo, dvignjeno in mladostnejšo obliko dojk, dvignjene so tudi prsne bradavice in kolobarji. Če imate relativno majhne prsi, povečava dojk, kot pove že ime samo, poveča volumen dojk in zagotovi bolj harmoničen videz vašega telesa. Kombinacija obeh posegov, imenovana augmentacijska mastopeksija, omogoča polnejše, bolj napete in pokončne prsi z boljšo projekcijo ter odpravlja uvelost in povešenost dojk. Z augmentacijsko mastopeksijo lahko nadomestimo izgubljeni volumen dojk zaradi nosečnosti ali po veliki izgubi teže. Vsekakor je to poseg, s katerim si ženska lahko izboljša samozavest in samozaupanje, saj ustvari bolj sorazmerne in pomlajene prsi, glede na njene obline in postavo.
2Kdo je ustrezen kandidat za augmentacijsko mastopeksijo?
Ustrezne kandidatke za augmentacijsko mastopeksijo so zdrave posameznice, ki so v dobri fizični kondiciji in imajo primerno telesno težo ali stabilno težo po večji izgubi teže..
Tipične pacientke, ki si želijo augmentacijsko mastopeksijo, so običajno ženske z ustreznim obsegom prsi, a dojkami, ki so povešene in brez čvrstosti, tako da delujejo upadle. Vzroki so najpogosteje nosečnosti in dojenje ali večja izguba teže. Ženske, ki si želijo tega posega, bi predvsem rade povečale volumen relativno majhnih prsi oz. prsi, ki so upadle zaradi dojenja ali po veliki izgubi teže. Ženske si pred operacijo pogosto pomagajo s podloženimi modrčki in ugotavljajo, da so jim običajni modrčki postali preveliki.

Ženske, ki si želijo tako dviga kot povečanja prsi, so najboljše kandidatke za augmentacijsko mastopeksijo. Njihov cilj je doseči učinek podloženega modrčka oziroma povečati volumen in čvrstost dojk in takšen rezultat lahko doseže zgolj kombiniran poseg!

Preberite poglavje Priprava na kirurški poseg, kjer boste izvedeli več o tem, ali ste ustrezna kandidatka za kirurški poseg.
3Katere so različne oblike augmentacijske mastopeksije?
Za vsako od obeh operacij obstaja več različnih tehnik. Preberite poglavje Dvig prsi za več informacij o mastopeksiji, rezih in trajanju okrevanja. Preberite poglavje Povečanje prsi za več informacij o prsnih vsadkih, njihovi tehnologiji in varnosti, namestitvi vsadkov ter dodatnih dejstvih o povečanju prsi.
4Kaj se v resnici dogaja med augmentacijsko mastopeksijo?
Preberite poglavje Priprava na kirurški poseg, kjer boste izvedeli več o dogajanju v operacijski dvorani med operacijo. Izvedeli boste več o podrobnostih o tem, kako poteka vsak izmed obeh posegov, torej dvig prsi in povečava prsi.
5Kje lahko vidim fotografije pred in po opravljeni augmentacijski mastopeksiji?
Kliknite na ta gumb za dostop do fotografij pred in po opravljeni augmentacijski mastopeksiji!
6Kakšna so potencialna tveganja in zapleti pri augmentacijski mastopeksiji?
Če se odločate za kirurški poseg, se morate poučiti o vseh morebitnih tveganjih in zapletih. Preberite poglavje Priprava na kirurški poseg, za več informacij o morebitnih tveganjih in zapletih v zvezi s kirurškim posegom ter poglavje Nasveti za ravnanje po operaciji dojk, za dodatne informacije o augmentacijski mastopeksiji.
7Kako naj vem, ali je augmentacijska mastopeksija primerna zame?
Ob posvetovanju pred saugmentacijsko mastopeksijo bo estetska kirurginja Nina Suvorov, dr. med., z vami preživela veliko časa, da vas osebno spozna in dobi celotno anamnezo. Kot plastična kirurginja intimno razume, kako lahko mnenja žensk o lastnem telesu vplivajo na njihovo samopodobo, samozavest in ženstvenost, zato vam želi zagotoviti rezultate, ki si jih želite! Preučili bomo vaše razloge za augmentacijsko mastopeksijo, pregledali vaše dojke, in, če ste ustrezna kandidatka za kirurški poseg, vam bomo podrobno opisali vaše možnosti.