Korekcija prsnih bradavic

1Korekcija obrnjenih (vbočenih) prsnih bradavic
Korekcija vbočenih prsnih bradavic lahko vključuje zgolj eno ali obe bradavici. Zaradi vbočenih prsnih bradavic so ženske lahko v zadregi ali pa to vpliva na njihovo samozavest. Prav tako lahko imajo funkcionalne težave, in sicer z dojenjem ali s spolno vzburjenostjo. Nekatere ženske opazijo, da je vbočenost prsnih bradavic še bolj izrazita, ko končajo z rojevanjem. S korekcija vbočenosti prsnih bradavic normaliziramo videz samih bradavic in ustvarimo njihovo estetsko lepšo projekcijo.

Med korekcijo vbočenih prsnih bradavic kirurško prekinemo prirojene čvrste tračke vezivnega tkiva, ki povezujejo žlezno tkivo dojke z bazo prsne bradavice in jo vlečejo navznoter. Na bazi bradavice, na prehodu v pigmentiran prsni kolobar, se skozi majhen rez ti tesni trački sprostijo, pri čemer poskušamo, kolikor je le mogoče, ohraniti mlečne žleze in živčne povezave. Po prekinitvi povezav se prsna bradavica zlahka obrne navzven.

Glede na stopnjo vbočenosti lahko postopek traja od 20 minut do ure. Pri tem uporabljamo razgradljive notranje šive. Operacija poteka ambulantno v lokalni anesteziji, okrevanje pa traja zgolj nekaj dni. Po operativnem posegu se na bradavico namesti posebna vodotesna obveza.

Za dodatne informacije o morebitnih tveganjih in zapletih preverite poglavje Priprava na kirurški poseg, za več o okrevanju po posegu pa preberite poglavje Nasveti za ravnanje po operaciji.
2Zmanjšanje prsnih bradavic
Ženske, ki imajo zelo velike ali raztegnjene prsne bradavice, si jih pogosto želijo zmanjšati in s tem doseči normalnejši, naravnejši videz bradavic. Tako kot pri korekciji vbočenih prsnih bradavic, gre tudi v tem primeru za ambulantni operativni poseg, ki traja okoli eno uro. Na bazi prsne bradavice se naredi majhen izrez tkiva bradavice in zašije z razgradljivimi šivi. Bradavica postane manjša in manj izrazita, kar ustreza vašim željam. Občutljivost prsne bradavice in sposobnost dojenja se po tej operaciji ne bi smeli spremeniti.

Če načrtujete dodatno nosečnost, je bolje počakati, da se dojenje konča, preden se odločite za zmanjšanje prsnih bradavic.

Za dodatne informacije o morebitnih tveganjih in zapletih preverite poglavje Priprava na kirurški poseg, za več o okrevanju po posegu pa preberite poglavje Nasveti za ravnanje po operaciji.
3Kakšna so morebitna tveganja in zapleti pri korekciji prsnih bradavic?
Če se odločate za kirurški poseg, se morate poučiti o vseh morebitnih tveganjih in zapletih. Za več informacij o morebitnih tveganjih in zapletih preverite poglavje Priprava na kirurški poseg in za dodatne informacije o okrevanju poglavje Nasveti za ravnanje po operaciji.
4Kje lahko vidim fotografije pred in po korekciji prsnih bradavic?
Kliknite na ta gumb za dostop do fotografij pred in po liposukciji.
5Kako naj vem, ali je korekcija prsnih bradavic primerna zame?
Kot estetska kirurginja Nina Suvorov, dr. med., intimno razume, kako lahko mnenje žensk o lastnem telesu vpliva na samopodobo, samozavest in ženstvenost, zato vam želi zagotoviti rezultate, ki si jih želite!

Ob posvetovanju pred korekcijo prsnih bradavic bo kirurginja z vami preživela veliko časa, da vas osebno spozna in dobi vašo celotno anamnezo. Preučila bo vaše razloge za operacijo in, če ste ustrezna kandidatka, podrobno opisala vaše možnosti.